Присъединете се към нас в уебинара “Закон за управление на данните и политиките, основани на данни: въздействие и практическо прилагане”

2 Февруари, 2021

Вече можете да се регистрирате за уебинара “Закон за управление на данните и политики, основани на данни: въздействие и практическо прилагане”, който ще се проведе на 16 февруари от 14.00 ч. (CET) / 15.00 ч. (Българско време).

.

Доставчици на решения в областта на големите данни и облачните технологии и експерти с отношение към регулациите в индустрията, търговията и всички обществени сфери са поканени на брифинг за предполагаемия обхват на Закона за управление на данните на Европейската комисия (Data Governance Act – DGA), отражението му върху киберсигурността и GDPR и практическите последствия за публичната администрация и бизнес администрацията.

Уебинарът се провежда по инициатива на Policy Cloud и партниращи проекти. По покана на организаторите екипът на Иновативна София също ще се включи в събитието в качеството си на координатор на участието на София в проекта на Европейската комисия PolicyCLOUD от името на Столична община. Ще се радваме да се присъедините към нас!

Регистрирайте се тук.

Програмата включва:

  • Въведение в DGA и правната и етична рамка на PolicyCLOUD по отношение на създаването на политики, основани на данни
  • DGA и последиците за киберсигурността в публичната администрация
  • Практически последици от DGA по отношение на споделянето на данни за изпълнение на проекти за цифрови градски близнаци (Digital City Twins)
  • Кръгла маса/дискусия

Повече информация ще намерите в страницата на събитието.