Новини

26 Януари, 2022

Организирано като част от менторската програма MediaMotor Europe, третото издание на #MediatechOnStage включва 20 стартиращи фирми, които са част от третия цикъл на поддръжка на програмата. Събитието ще се проведе на 10-ти февруари, от 15:00ч. Линк за регидтрация ще откриете в статията.

Прочетете повече
21 Януари, 2022

За първи път в България ще се проведе конкурс за приложени нови технологии, като всички участници в него ще имат възможност да разкажат за иновативните технологични решения, които са внедрили в сферата на своята дейност и как те подпомагат бизнеса им. Крайният срок за кандидатстване е 21 януари, 2022г. Линк за участие ще откриете в статията.

Прочетете повече
18 Януари, 2022

През изминалите месеци екипът на направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ (Иновативна София), представляван от Славея Георгиева, активно си взаимодейства с партньорите от IURC Корея по програмата. Последната среща между София и Седжонг се проведе на 12ти януари 2022г., като дискусията се фокусира върху „споделените велосипеди“ и „мобилността като услуга“. Други обсъждани теми включват големи данни и поверителност, като през май месец се очаква посещение от страна на екипът на IURC Корея в София.

Прочетете повече
14 Януари, 2022

Като част от инициативата на Столична община – „Пясъчник за иновации“, електронната система за измерване на качеството на въздуха „Канари“, постига своите успехи. Иновативна София продължава да цели да създава условия с висока добавена стойност за развитие на средата на местно и на международно равнище.

Прочетете повече
22 Декември, 2021

Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARA) организира първата инициатива, която ще помогне на младежи с идеи или проекти в сферата на роботиката дроновете, IоТ, машинното зрение или изкуствения интелект да достигнат до завършен прототип. Инициативата стартира с ясна цел младежите да имат достъп до лаборатории, където да развият своите идеи и проекти. Линк за регистрация ще откриете в статията, крайният срок е 30 януари 2022г.

Прочетете повече
21 Декември, 2021

В периода от 30 ноември до 10 декември се проведе четвъртото издание на ICC City Lab, където екипът на “Иновативна София” взе участие в няколко междуградски дискусии и две международни групови сесии и представи четирите си проекта в областта на „Е-управлението и гражданското участие“. Занапред предстои работа по реализирането на 4те решения, разработени съвместно с партньори от местната екосистема.

Прочетете повече
21 Декември, 2021

Зам.-кметът по дигитализация на София взе участие в Powers Summit – Power, Listen!, организирана от фондация Webit и Атлантическия клуб в България. Където взе участие в панела „Предприемачество”, заедно с Асен Василев – вицепремиер и министър на финансите, Даниел Лорер – министър на растежа и иновациите, Стамен Янев – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Лъчезар Борисов – ПП ГЕРБ, Пламен Данаилов – ПП ИТН, Станислав Анастасов – ПП ДПС.

Прочетете повече
17 Декември, 2021

През изминалите месеци екипът на Иновативна София активно си взаимодейства с партньорите от IURC Кореа и IURC Китай по Програмата за международно и регионално сътрудничество. Последната среща се проведе на 15ти декември с участието на екипът на град Седжонг. Главният фокус на дискусията беше темата „Транспорт“, като главната цел бе да се създаде дискусия на общи интереси по темата, както и представяне на добри практики.

Прочетете повече
15 Декември, 2021

Столична община разработи платформа, даваща възможност на гражданите, ползвайки дигитална автентификация, да подават заявление за смяна на адресна регистрация безплатно и по всяко време. Жителите на още три софийски района – „Слатина“, „Средец“ и „Витоша”, вече могат да сменят своята адресна регистрация изцяло онлайн.

Прочетете повече