Новини

29 Ноември, 2021

Направление “Дигитализация, иновации и икономическо развитие” на Столична община (Иновативна София) ще участва в няколко междуградски дискусии, проведени в рамките на двуседмичната програма на ICC City Lab. Събитието ще се фокусира върху повишаването и преквалификацията с различни сесии, разпределени в периода от 30 ноември до 10 декември. Линк за регистрация ще намерите в статията.

Прочетете повече
29 Ноември, 2021

Urban Development Forum 2021 ще предостави платформа на градските лидери, водещи инвеститори, проектанти, експерти и други участници да обсъдят и обобщят добрите модели и практики при развитието на градските територии, и създаването на жизнена и функционална градска среда. Иновативна София е институционален партньор на събитието. Линк за регистрация ще откриете в статията.

Прочетете повече
24 Ноември, 2021

Включете се в проучването на тема „Емоционално и психично здраве на работното място, разработена от екипът психолози и психотерапевти на hOUR THERAPY. Анкетата се провежда анонимно сред работещите в български компании от всички икономически сектори. Линк към проучването ще откриете в статията.

Прочетете повече
23 Ноември, 2021

Първото годишно събитие на Международното градско и регионално сътрудничество (IURC) ще се проведе на 23 и 24 ноември. Екипът на Дигитализация, иновации и икономическо развитие (Иновативна София) ще участва в сесията „Иновативни, устойчиви и въглеродно-неутрални екосистеми и стратегически сектори“. Събитието ще бъде онлайн, а регистрацията е отворена. Линк за регистрация ще откриете в статията.

Прочетете повече
22 Ноември, 2021

Петото издание на събитието за цифрова мрежа Индия-ЕС ще се проведе на 8 и 9 декември 2021 г. и цели да подкрепи европейските компании да позволяват техните бизнес услуги да продължават да се развива дигитално. Съвместно подпомагане на европейските компании спомага при взаимодействието с експерти от водещи индийски ИТ компании и организиране на B2B срещи. Крайният срок за регистрация е 23ти ноември. Линк към формата за записване ще откриете в статията.

Прочетете повече
15 Ноември, 2021

Световният конгрес на Smart City Expo (Барселона, 16-18 ноември) е водещото международно събитие за сектора на интелигентния град, където Cities Coalition for Digital Rights (CC4DR) ще представи програмата на Глобалната обсерватория за градски изкуствен интелект. Заместник-кметът по дигитализация и иновации на Столична община Генчо Керезов ще присъства на кръглата маса, както и ще бъде част от общия преглед на дейността и напредъка на CC4DR.

Прочетете повече
11 Ноември, 2021

Онлайн конференцията Call For Good Practices: Social Innovation, организирана в рамките на проекта Social Innovators, ще се проведе на 30ти ноември 2021г. Събитието приканва всички, които представляват или действат в интерес на гражданите, да споделят добрите си практики, иновации и действия, с които се справят с обществените предизвикателства и осъществими решения и прилагат голямо разнообразие от социални иновации.

Прочетете повече
11 Ноември, 2021

Фондация Future Perfect разработиха Viber чат бот за превенция на домашното насилие в България, на име „Силна“, който цели да помогне на повече хора да се предпазят от домашно насилие и да защитят живота, здравето и правата си. Проектът е финансиран по програмата „Социални иновации“ на Столична община и е достъпен за всички над 3.5 млн. потребители на Viber в страната.

Прочетете повече
9 Ноември, 2021

IURC Азия и Австралия организира интерактивна дискусионна поредица за последиците след COVID-19 и приобщаващото възстановяване, която ще покрие различни градски теми. Екипът на Иновативна София има удоволствието да се включи като част от активната колаборация с IURC. Линк към безплатна регистрация ще откриете в статията.

Прочетете повече