Участвайте в онлайн хакатона #ДаXакнемКризата

27 Март, 2020

Innovative Sofia подкрепя хакатона “Да хакнем кризата”, който цели да събере заедно бизнес специалисти, IT експерти и изобретателни хора от хуманитарните професии, които заедно да изградят проекти, спомагащи в борбата с Covid-19 в България и последиците от пандемията. Участник в журито ще бъде заместник-кметът Владимир Данаилов и екипът ни ще търси сред идеите решения в полза на града и екипите зад тях, които да свържем със съответните звена в Столичната община за оценка на потенциала и възможност за реализация на проектите. 

#ДаХакнемКризата се организира от Power of BG – общност, която събира успешни български предприемачи и иноватори. 

 

Бъдете част от 48-часовия онлайн хакатон, където можете да спечелите с добра идея, която да помогне да се справим заедно с коронавирус кризата и последствията ѝ у нас.

Кога: петък, 27 март от 18:00 ч., финалите са на 29 март.

Къде: Всичко ще се случи онлайн в платформите Slack и Zoom. 

Записването вече стартира на сайта hackcrisis.bg, a във фейсбук може да следите събитието тук.

Ако имате идея или желание за участие, а нямате отбор или съмишленици – този хакатон е точно за вас. В SLACK канала Looking_for_team хората с идеи могат да намерят своите съотборници, обединени от трите основни теми на хакатона:

  • Спаси животи
  • Спаси общности и групи от хора
  • Спаси бизнеси

Търсят се хора и екипи, които да предложат и развият иновативни идеи и прототипи на системи. През цялото време участниците ще получават напътствия и съвети от ментори, едни от най-успешните предприемачи в страната, а събитието ще може да гледате Live във фейсбук страницата на събитието.