Партнираме в „Робо Дни 2020“ на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА)

21 Август, 2020

В два поредни дни, на 19-ти и 20-ти септември, ще се проведе безплатното образователно събитие „Робо Дни 2020“ на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация – ПАРА. Програмата в двата дни ще се фокусира върху ролята на образователната роботика и на STEM дисциплините в модерното образование, както и на създадени в България роботи, перспективите в образователната роботика, ролята на учениците, преподавателите и бизнеса и възможностите на дуалното образование у нас. Събитието ще се излъчва онлайн на сайта, фейсбук страницата и в YouTube канала на ПАРА, а във фоайето на сграда “Инкубатор” на София Тех Парк ще се състои изложение при спазване на всички противоепидемични мерки.

Иновативна София е партньор на „Робо Дни 2020“ заедно с Робо Лига България и София Тех Парк. Основен спонсор на събитието е Festo, а сред медийните партньори са Инженер.bg, DevStyler, Trending Topics, Uspelite.bg, българската национална телевизия и БНТ2.

По време на „Робо Дни 2020“ преподаватели, младежи, иновативни компании, представители на държавни институции и предприемачи ще представят образователната роботика под нова светлина. Събитието е насочено към ученици, младежи, родители и учители с интереси в областта на роботиката.

Акцентите в програмата:

✅ Представяне на клубовете по образователна роботика чрез отделни панели и кратки видеа

✅ Ролята на STEM дисциплините в модерното образование

✅ Роботи, създадени от младежи в България, запалени по роботиката

✅ Ролята на бизнеса и възможностите на дуалното образование

Кристиян Михайлов от ПАРА споделя, че на „Робо Дни 2020“ зрителите ще имат възможност да разберат повече за СТЕМ (STEM: Science – Technology – Engineering – Mathematics) и как роботиката може да бъде двигател в училищното образование и по какъв начин образователната роботика подпомага развитието на младежите в училище.

Лекторите, пълната програма, както и линк за регистрация ще намерите в сайта на събитието – robodays2020.para.expert.