Очакваме победителите в Академия за иновации 2020 в онлайн излъчване на 6 юни

2 Юни, 2020

 

За 7-ма поредна година Innovation Starter организира “Академия за иновации 2020 – Bulgaria Innovation Hackathon” за студенти в партньорство с водещите университети в България.

Владимир Данаилов, заместник-кмет на София по Дигитализация, иновации и икономическо развитие, ще се включи в откриването на Хакатона, заедно с експерти от академичните среди, бизнеса, неправителствения сектор и асоциации.

Събитието ще се реализира отново под формата на 24-часов хакатон – състезание с елементи на програмиране и прототипиране. Наградата е 10 000 лв. за отбора студенти с най-креативна и приложима идея, осигурени от Европейската инвестиционна банка, и посещение в Брюксел, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.

Домакин на хакатона ще бъде Литературен клуб „Перото“, където на 5 и 6 юни младежите ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги под менторството на журито и партньори на организаторите.

Заради мерките в страната във връзка с COVID-19, събитието ще се проведе онлайн с дистанционна работа с менторите, онлайн журиране и обявяване на резултатите от класирането на сайта и фейсбук страницата на хакатона.

Освен голямата награда за отбора победител, още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации 2020.

Академия за иновации 2020 се реализира с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България и Столичната община и с генералната подкрепа на Европейската инвестиционна банка, фондация Америка за България и Националния дворец на културата.

Проектът функционира на принципа на факултета по иновации d.school в Станфорд – изнесена образователна програма и учебна инициатива за студенти и преподаватели от различни специалности и всички университети в България, в която студентите усвояват в интензивен курс знания за иновации и представят свои стартиращи проекти пред жури от преподаватели, бизнеса и неправителствени организации с идеална цел.