Контактният център на Столична община вече и с мобилно приложение

13 Април, 2020

От днес, гражданите на столицата ще могат да ползват безплатното мобилно приложение на call.sofia.bg  – контактният център за сигнали от граждани и една от най-мащабните платформи на Столичната община.

Приложението „Call Sofia – Контактен център на Столична Община“ е достъпно за потребителите на Android и iOS устройства през Google play и App Store.

За Android изтеглете приложението от тук.

За iOS – тук.

Приложението е достъпно с профил в Google, Facebook или чрез еднократна регистрация. Гражданите могат да изпращат към градската администрация сигнали от неспешен характер като избират от меню на каква тема от градската среда е сигналът, а предвид обстановката в страната е активна и специална ”COVID-19” секция за подаване на сигнали за нарушения на въведените противоепидемични мерки за територията на Столична община.

Платформата Call Sofia е създадена от общинската администрация през 2014 г., за да осигури на столичани възможност за подаване по електронен път на сигнали от неспешен характер, писма, жалби, заявления за достъп до обществена информация, предложения за развитието на общината, както и получаване на информация за дейността на Столичната общинска администрация. Ежедневно платформата обработва близо 100 сигнала.

Контактният център на Столичната община работи 24/7, като освен чрез електронно подаване, потребителите могат да се обаждат и сигнализират за нередности и на оператори с позвъняване на тел. 0700 17 310.

След подаване на сигнал през платформата, всеки гражданин получава официален регистрационен номер, с който може да проследи процесите по обработването му, както и съответните отговори за извършеното от общината.

Платформата е интегрирана с административно-информационната система на общината. Сигналите се насочват към структурите, отговорни за съответния проблем, в т.ч. и към общинските предприятия и общинските търговски дружества, предлагащи обществени услуги на гражданите на София чрез ресорните ръководители. Те, от своя страна,  осъществяват контрол по тяхното разрешаване.