IURC организира поредица от тематични уебинари по градски теми

9 Ноември, 2021

Програмата на Европейския съюз IURC Asia & Australasia организира интерактивна дискусионна поредица за последиците след COVID-19 и приобщаващото възстановяване. Екипът на направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ (Иновативна София) получи специална покана да се присъедини към събитието.

IURC (International Urban & Regional Cooperation) признава необходимостта от обсъждане на последиците от COVID, като ще проведе серия от редовни дискусионни събития по различни градски теми, като първата измежду тях е  „Мобилност, последвана от здравеопазване, икономика, образование, околна среда и други“.

Първият уебинар от дискусионна поредица на тема „Последиците след COVID-19 и приобщаващо възстановяване“ е организиран с Urbanworks Institute и ще се фокусира върху начините за възстановяване на обществените системи и немоторизирания транспорт като по-добро средство за придвижване. Експерти от Индия, Германия и Австралия ще отговорят на конкретни въпроси и ще се ангажират с участниците, докато обсъждат предизвикателствата. По този начин ще се споделят най-добрите практики за приобщаващо възстановяване и насърчаване на адаптиране на градски решения от един град в друг.

Целта е да се обсъдят градските предизвикателства, да се покажат най-добрите практики от/за градовете за възстановяване от COVID-19 и да се засили регионалния и глобален подход на IURC. Поредицата е отворена за държавни служители, политици, специалисти по планиране, изследователи, представители от академичните среди, неправителствени организации, студенти и други заинтересовани страни.

Общественият транспорт пострада значително по време на пандемията. Показателен пример е метрото в Делхи, което съобщава, че средният дневен превоз за 2020-21 г. е бил само около 18% от обема, регистриран през 2019-2020 г. По подобен начин се наблюдава спад и при други обществени транспортни средства по света, докато използването на частни превозни средства се увеличава.

Безплатно можете да се регистрирате за събитието тук.