Иновативна София представя PolicyCloud на European Big Data Value Forum

10 Ноември, 2020

 

Искра Йовкова от Иновативна София представи проекта PolicyCloud на Европейската комисия по време на паралелната сесия “Интелигентно управление: съвместно създаване на услуги с помощта на AI и данни”, част от европейския форум European Big Data Value Forum (EBDVF2020). По покана от организаторите на събитието, Искра Йовкова се включи в програмата на форума в качеството си на координатор по участието на Столичната община в проекта на ЕК за управление на политиките, базирани на данни, чрез технологии в облачни среди. Тя представи използването на Policy Cloud за разработване на градски политики чрез анализ на краудсорсинг данни.

По време на панела бяха изложени примери от цяла Европа за инициативи за интелигентно управление, които интегрират решения за изкуствен интелект, цифрови двойници и големи данни. 

“Искаме да подобрим градската среда – транспорт, събиране на отпадъци, качество на въздуха, паркиране и обществен ред, като използваме инструментите на PolicyCloud и чрез различни по вид категории данни. С PolicyCloud градовете ще могат да създават, оценяват и вземат базирани на доказателства решения за градските политики. Ще могат по-добре да управляват средствата и ресурсите”, каза Искра Йовкова по време на панела.

 

За European Big Data Value Forum

EBDVF2020 се проведе между 3-5 ноември в конферентния център KOSMOS в Берлин, както и онлайн. EBDVF е водещото събитие на Европейската общност за големи данни и базирани на данни научни изследвания и иновации в областта на изсуктвения интелект, организирано от Big Data Value Association (BDVA)  и Европейската комисия (DG CNECT). Форумът в Берлин тази година имаше за цел да продължи успеха на предишните издания и да събере над 1200 професионалисти в индустрията, експерти по бизнес развитие, изследователи и политици от над 40 държави.