Да заживееш в София: всичко, което трябва да знаете, за да изберете столицата на България за ваш дом и място за бизнес (pdf)

2 Април, 2020

София е красив град, расте и се променя всеки ден. Град, който продължава да се утвърждава като стартъп, иновационен и творчески хъб на Централна и Източна Европа. Градската среда се подобрява постоянно, градът е заобиколен от планини, поддържат се многобройни паркове и градини, богат е на минерални извори и предлага оживен културен и нощен живот. 

 

За да помогнем на тези, които смятат да се установят и да проучат възможностите за бизнес в София, екипът ни току що публикува първия наръчник “Sofia: Quality of Life”.  

 

В 40-те страници на гайда ще намерите всичко най-важно, което трябва да знаете, за да установите живота си в града: разходи за живот, възможности за образование и работа, климат, свободно време, култура и туризъм, както и практична информация как да си намерите място за настаняване, как да си откриете банкова сметка, как да се придвижвате в града и дори полезни думи и фрази на български език.  

 

 

Ето няколко причини, които правят София чудесен град, в който да се установите:

  • Експатите класират България на 1-во място в света по “Цена на живот”
  • България е на 6-то място по „Намиране на приятели“ и на 7-мо място по показателя „Чувствам се у дома“.
  • 91% от емигрантите са доволни от стандарта си на живот в България.
  • София е на 28-о място сред 400 града и региони по целия свят по владеене на английски език. Голяма част от населението говори също и немски и руски език.
  • София е на 27-о място сред 278 европейски региона по концентрация на работни позици, изискващи интелектуална дейност.
  • Над 10% от населението в трудоспособна възраст в София е наето в интелектуални дейности, което е над два пъти от средното за страната и по-високо от средните за Европа 6,3%.

 

Изтеглете SOFIA QUALITY OF LIFE!

Свали файла