Aктивен e чатбот на Столичната община за въпроси на граждани относно COVID-19

29 Април, 2020

На сайта на Столичната община вече е активен чатбот, който предоставя важна информация за текущата ситуация, свързана с COVID-19. 

Чатботът Скили отговаря на въпроси от гражданите и предоставя актуална информация и данни от официални източници – българските държавни и общински институции, както и български и международни организации.

Може да общувате с чатбота, като му задавате свободни въпроси или като изберете от списъка с най-чести запитвания на разнообразни теми, като: 

    • ситуацията с COVID-19 в Столичната община
    • информация относно вируса, неговото разпространение и симптоми
    • приетите антиепидемологични мерки
    • спешни телефонни номера
    • използване на електронни услуги и много други.

Системата отговаря веднага, по всяко време на денонощието. На разположение са и статии, презентации, инфографики и видеа. 

Изказваме благодарност към екипа на столичната компания Abilitics, който безвъзмездно подкрепи общината с интегрирането на чатбота и ни съдейства да го “обучим” с информация конкретно за градската среда и ситуацията в София, така че той да е максимално полезен за гражданите на столицата. Разработката на Abilitics е базирана на изкуствен интелект и позволява адаптиране на чатбота към адекватно общуване според нуждите на конкретен екип, аудитория и тема. Скили непрекъснато подобрява “уменията” си и позволява постоянно актуализиране на информацията.