“Active Youth for Prosperous Societies” се провежда между 5 и 8 юли от БУП

6 Юли, 2021

 

Представители на Албания, България, Косово и Северна Македония са четиридесетте участника в четиридневния международен форум, организиран от Българско училище за политика „Димитър Паница“(БУП). „Активни младежи за проспериращи общества“ започна на 5 юли и ще продължи до 8 юли в хотел „Света София“ в българската столица.

Събитието е подкрепено от Европейския съюз чрез програмата „Еразъм+“ и има за цел да насърчи регионално сътрудничество между младите хора, да развие уменията им за лидерство и предприемачество, да създаде транснационални мрежи за справяне с ключови политически и социални проблеми, да насърчи активната обмяна на информация и споделянето на добри практики.

В откриването на семинара „Активна младеж за проспериращи общества“ се включи и членът на Европейския парламент и настоящ курсист в Националната програма на БУП Цветелина Пенкова. В предстоящите дни младежите участници ще имат обучителни панели за лидерство, комуникация, наука и образование, предприемачество. Ще се срещнат с едни от най-изявените преподаватели в български и чужди университети, представители на бизнеса, управляващи световни организации в България. Разделени на по-малки групи и под ръководстото на модаратори, младите хора ще рашават обучителни казуси и задачи, с които ще затвърждават наученото.

В предпоследния ден от форума, на 7 юли, участниците ще посетят президенството на Република България, където ще бъдат приети и ще разговарят с вицепрезидента г-жа Илияна Йотова, ще бъдат приети и в Столична община от зам.-кмета Генчо Керезов, с когото ще проведат активни разговори за политиката за иновации на общината и ролята на младите хора във вземането на иновативни решения за усилено развитие на града. За участниците е организирана и информационно-образователна обиколка на сградата на българския парламент.