Разширяваме темите във Viber канала на Столичната община след проведена анкета с гражданите

8 Юни, 2020

 

Заради активния интерес от страна на гражданите, Viber каналът на Столичната община ще остане активен и след края на обявената извънредна епидемична обстановка и ще се фокусира върху нови актуални теми от живота в София, които участниците в групата посочиха като най-интересни в специална анкета. 

Каналът стартира през март като Viber общност на Столичната община за COVID-19 и за кратко време приобщи хиляди абонати не само от столицата, но и от други градове, включително извън България. Към днешна дата част от групата са над 32 000 граждани. 

Ще продължим да Ви информираме за актуалните новини от живота в града със специален фокус върху темите, събрали най-много гласове в анкетата: 

  • новини за градската среда – ремонти и профилактични дейности, архитектура, екология, промени в градския транспорт, зоните за паркиране и др. – 38%
  • туризъм, културни забележителности в София и около нея – 16%
  • инициативи и възможности за най-малките – 15%
  • събития, културни прояви и спортни инициативи, обучения и семинари – 10%
  • информация за електронни услуги за гражданите и бизнеса – 6%

 

Сред останалите теми, които гражданите посочиха като интересни, са новини за технологични решения, градски иновации, пилотни градски проекти, нови мерки и възможности в подкрепа на бизнеса и предприемачеството, образователни и научин инициатви и олимпиади, данни за бизнес и икономическо развитие в града. Новини за COVID-19 ще бъдат публикувани само при извънредна важност. 

Може да следите канала и да поканете други свои Viber контакти на следния линк – https://vb.me/COVID-19_Sofia