Иновативна София ще участва в уебинар за „умни“ градове

22 Септември, 2021

На 24-ти септември от 13:30 (CEST) предстои да се състои уебинарът „Mapping technologies and design thinking for smart cities”, организиран от „Клуб на знанието, иновациите и стратегическото управление“ и със съдействието на Клъстерът „София град на знанието“.

Целта на събитието е да вземе отношение по темата за технологиите, които променят градовете и да разкаже за различните подходи на експерти и предприемачи.

Екипът на направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ (Иновативна София) ще бъде част от събитието, като ще представи проектите си в областта на „умни“ градове и предизвикателствата, през които преминава при развитието и внедряването на тези технологии в градските процеси. Всички представени проекти са част от програмата на Столична Община „Пясъчник за иновации“.

Уебинарът е напълно безплатен и можете да се регистрирате за него тук.

Някои от темите, върху които ще се постави фокус по време на събитието са:
– Въздействието на технологиите върху “умните” градове;
– Иновации в бизнес моделите за решения за “умни” градове;
– Проектни идеи за “умни” градове;
– Разработчици на “умни” градове и UX дизайнери.

Събитието носи стойност за разновидна аудитория като малки и средни предприятия, експерти по „умните“ градове, консултанти, ръководители на проекти, обучителни центрове, общини, учени, професионални асоциации и други.