Иновативна София ще представи Пилотния случай на употреба на София на международната среща за „Изготвяне на политики“ на 9 декември

8 Декември, 2021

Policy Cloud, Decido, AI4PublicPolicy, DUET и Intelcomp обединяват усилията си, за да бъдат домакини на тазгодишната среща за „Изготвяне на политики, на базата на доказателства в Европа“. Конференцията ще се състои на 9 и 10 декември, като ще се проведе изцяло онлайн.

Събитието има за цел да проучи новите екосистеми за вземане на решения, изграждани от градовете и администрациите, включително приетите случаи на употреба на иновативните данни и инструменти, които се приемат за модерно изготвяне на политики. Приобщаването на облачното пространство, големите данни и изкуствения интелект води до голяма трансформация в правителствените услуги, но процесът на създаване на самите политики често остава на заден план. Затова конференцията ще се фокусира върху запознаването на аудиторията с основните предизвикателства, тенденции и възможности за подобряване на вземането на решения в публичния сектор, които ще осигурят по-здравословни и по-щастливи места за живеене и работа.

По покана на Policy Cloud, екипът на направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ (Иновативна София) на Столична община ще има възможността да представи пилотния инструмент на София за градска среда. Презентацията ще е част от панелната дискусия „Мобилност“, която ще се състои на 9 декември от 13:15 до 15:00ч. Цялата програма на събитието ще откриете тук.

От събитието може да очаквате още:

Случаи на употреба от реалния живот на лекторите и за това как те трансформират традиционно бавния процес на делиберативна политика в областта на здравеопазването, изменението на климата и мобилността в такъв, който е по-гъвкав и отзивчив. Директно от градовете участници ще научите как разработват по-добри политики, основани на доказателства, и същевременно са адаптивни.

Модерни инструменти за съвместно управлявани екосистеми от данни за взимане на решения, които им позволяват да визуализират, анализират и дори да прогнозират въздействието в множество области, време и пространство.

Стратегии за управляване на правни, етични и други предизвикателства, както и ограничения в дигиталния свят. От най-добри практики до принципи и законодателство, лекторите на събитието ще помагат за ориентирането в сложната среда по прагматичен начин.

Участието е отворено за всички, линк за регистрация ще откриете тук.