Иновативна София ще журира на международния хaкатон Global Goals Jam

29 Септември, 2021

През уикенда на 1-3 октомври ще се проведе събитието Global Goals Jam, където всички участници ще имат възможността да споделят идеите си за развитието на София. За кратко време и с помощта на експертите от СофияПлан и GATE институт по време на тридневния хакатон ще се валидират бизнес предложения в посока устойчиви иновации за бъдещето на столицата.

Екипът на направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ (Иновативна София) е институционален партньор на Global Goals Jam Sofia и е част от журито, което ще награди най-добрите проекти. От своя страна победителите ще получат възможност за развитие и след събитието, подкрепени с менторство от in.service design collective, Иновативна София или достъп до иновативното пространство за прототипиране на Resonator Co-Innovation Hub.

Global Goals Jam е международна инициатива, която се случва в 85 града по целия свят. Каузата, която ги обединява, е имплементацията на целите за устойчиво развитие на ООН за едно по-стабилно и добро бъдеще на човечеството.

Организаторите споделят, че трябва да си сътрудничим и да се поучим от местните идеи, които се разработват по целия свят, за да се справим със социалните предизвикателства в световен мащаб, споделят организаторите. Тяхното мото е:

„Да търсим устойчиви бизнес модели за продукти и услуги, които да създават повече стойност за града, неговите ресурси и разбира се, всички негови обитатели.“

Програмата на хакатона:

Ден 1: запознанствата на участниците с менторите-експерти и обявяването на предизвикателствата;

Ден 2: изследване на контекста, разбиране на същината на проблема и генериране на идеи;

Ден 3: прототипиране и тестване на решенията.

Стани част от дизайн-отбора на София 2030 и запази своето място тук.