Иновативна София ще вземе участие в панелната дискусия „Решения за е-администрация“, която е част от конференцията „Изкуствен интелект и кибер сигурност”

18 Септември, 2021

Предстои да се състои международната конференция „Изкуствен интелект и кибер сигурност“, която ще бъде организирана в хибриден формат на 27ми и 28ми септември 2021г. Целта на конференцията е да стимулира международния дебат за предизвикателствата и възможностите пред цифровия преход на България. Организатори на събитието са Дигиталната Национална Коалиция, Министерството на вътрешните работи на Република България, Дипломатическия институт към МВнР и партньорските организации NATO Public Diplomacy Division и AI Cluster Bulgaria.

Събитието ще събере на едно виртуално място представители на изпълнителната власт, експерти по кибер сигурност, и ИКТ бизнеса и представители на водещите международни организации, включително Европейската комисия, ОИСР и НАТО. Конференцията също така има за цел да допринесе към продължаващите усилия на България по подготовката за членство в ОИСР и да представи най-добрите практики в индустрията, както и международните стандарти.

Конференцията е организирана покрай идеята да се създаде публична и интерактивна дискусия между частния и публичния сектор. Очаква се повече от 100 онлайн участници да вземат участие, както представители на публичния сектор и администрацията, така и конкретни заинтересовани страни по темата – правителства, военни, експерти в областта на информационните и комуникационни технологии и сигурността и представители на академичните среди.

Екипът на направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ (Иновативна София) ще вземе участие в панелната дискусия „Решения за е-администрация“, която ще се проведе на втория ден от конференция. Зам. кметът по дигитализацията на София Генчо Керезов ще има възможността да представи вече интегрираните от Столична община практики, които водят към превръщането на София в „умен“ град.

Двудневното събитие ще можете да проследите тук.