Зам.-кметът по дигитализацията на София Генчо Керезов е панелист в „Градовете обменят цифрово ноу-хау“, организирано от Digital Days of Vienna 2021

15 Октомври, 2021

Екипът на направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ (Иновативна София) прие поканата на организаторите на Digital Days of Vienna 2021, да се включи като панелист по темата за дигитализация и устойчивост на градовете.

Събитието ще се състои и на 18ти и 19ти октомври, като ще се проведе в хибриден формат. Ключовият въпрос, поставен към тазгодишното издание на Digital Days Vienna, е „Как цифровите инструменти и услуги могат да спомогнат градовете да са по-устойчиви и благоприятни за климата?“. Цялостната програма на събитието ще откриете тук.

Заместник-кметът по дигитализацията на София Генчо Керезов ще има честта да бъде част от панелната дискусия „Градовете обменят цифрово ноу-хау“, която ще се състои на 18ти октомври от 15:00ч. (CET). Сред другите градове, които ще бъдат представлявани по време на дискусията са Виена, Берлин, Прага, Амстердам и други.

Целта на панелната дискусия е да обгърне теми като предизвикателствата и прилагането на иновативни градски решения, с които идва и въпросът „По какви начини технологиите ни обединяват или разделят и как могат да подкрепят международно сътрудничество между регионите?“. Дискусията ще бъде съпътствана и от споделяне на истории за успех и ноу-хау и идеи за синхронизиране на административно и техническо ниво.

Други теми, които ще бъдат поставени на фокус по време на събитието, са:

„Разходи, ползи и ефекти от бъдещите технологии“;

„Цифрова мрежова логистика и мобилност“;

„Дигитална информираност и участие“;

„Дигитално поддържан живот, сгради и управление на ресурси“;

„Цифрова работа и устойчиво производство“.

Конференцията има за цел да свърже властите, администрацията и ICT сектора пред повече от 1000 участници за тазгодишното издание.

Можете да се регистрирате  за събитието от тук.