Зам.-кметът Генчо Керезов е панелист във форума за Големи Данни и Изкуствен Интелект, организиран от GATE

7 Декември, 2021

Вторият форум за големи данни и изкуствен интелект на GATE (BDAIF2021) ще се проведе на 8 и 9 декември 2021 г. онлайн. Той има за цел да сподели вълнуващи научни резултати и технологични постижения, да представи различни гледни точки, да създава възможности за свързване с изследователската и иновационната общност и да насърчава нови сътрудничества. Събитието се организира съвместно от GATE Institute -България и Технологичния университет Чалмърс, Швеция.

BDAIF2021 ще представи как големите данни и AI могат да помогнат за справяне с неотложните обществени и икономически предизвикателства в контекста на насочените към GATE акценти: Бъдещи градове, цифрово здраве и интелигентно правителство. Двата визионерски панела на високо ниво в първия ден са посветени на пространствата за данни и етичен, обясним и надежден AI. Трите панела на втория ден се фокусират върху Дигитални градове-близнаци, Дигитално здраве и Дезинформация.

Заместник-кметът по дигитализацията на Столична община Генчо Керезов ще има удоволствието да бъде част от панелната дискусия „Дигитални градове-близнаци: Приобщаване и възможности за добавена стойност“, която ще се състои на 9ти декември от 11:30ч. Цялата програма на събитието ще откриете тук.

Панелите ще бъдат представени с основни бележки от влиятелни изследователи и иноватори, последвани от вдъхновяващи дискусии на изтъкнати международни лектори и интересни възможности за сътрудничество и създаване на стойност към заинтересованите страни. По време на двудневното събитие изследователите на GATE ще демонстрират своите открития и успешни практики и  резултати чрез кратки видеоформати, които ще бъдат изложени между панелите. Събитието ще предложи и множество възможности за взаимодействие в рамките на екосистемата GATE и по-широката общност.

GATE BDAIF2021 има за цел да използва потенциала на иновативната българска екосистема в Big Data и AI и да постигне значително местно и европейско влияние.

Регистрирайте се за събитието тук.