Жителите на още три района сменят адресна регистрация онлайн

15 Декември, 2021

Жителите на още три софийски района вече могат да сменят своята адресна регистрация изцяло онлайн.

Столична община разработи платформа, даваща възможност на гражданите, ползвайки дигитална автентификация, да подават заявление за смяна на адресна регистрация безплатно и по всяко време.

Първият район, в който бе въведена новата услуга преди месец, е „Студентски“, където се налага на студентите често да променят своите адреси. До момента от нея се възползвали близо 2000 души . От днес и жителите на „Слатина“, „Средец“ и „Витоша“ могат да се възползват от новата услуга и да сменят своята адресна регистрация изцяло онлайн и за няколко минути – без да обикалят институциите и да се редят на опашки.

Генчо Керезов, зам.-кмет по дигитализацията на София, заяви, че се радва от високите нива на потребителска удовлетвореност сред използвалите системата досега. През 2022 системата ще бъде въведена в цяла София като поредния успешен проект от програмата “Пясъчник за иновации” на направление “Дигитализация, иновации и икономическо развитие” към Столична община.

Зам.-кметът споделя, че процесът може да бъде още по-лесен, като отпаднат още изисквания към него. Той посочи, че работи заедно с кмета на София да се предприемат инициативи за законодателни изменения, за да бъдат гражданите обслужвани възможно най-бързо и ефективно.