Генчо Керезов с участие в среща за Европейската мисия върху Климатично-неутрални и Умни градове

13 Декември, 2021

На 14 декември, от 14:00 до 15:30ч., ще се проведе среща на Европейската комисия във връзка с подкрепа на градовете, където ще се представи възможността към общините да се присъединят към мисията за Климатично-неутрални и Интелигентни градове. Събитието цели да информира българските общини за възможностите и ползите, с които разполагат в рамките на Мисията на градовете, като се обърне специално внимание на местния градски контекст.

Мисията за климатично неутрални и интелигентни градове e нова европейска инициатива, стартирана на 29 септември 2021 г. и подробно описание на проекта ще откриете тук.

Събитието дава възможност за задаване на конкретни въпроси и ще е от полза за членове на градските съвети и общински персонал, както и градски заинтересовани страни от публичния и частния сектор (транспорт, енергетика, застроена среда, управление на отпадъците, градско планиране и др.), научни и академични среди, платформи на гражданското общество и неправителствени организации.

Заместник-кметът по дигитализацията на Столична община Генчо Керезов, ще участва в първата част на събитието, където зам. главен директор по въпросите за мобилността и транспорта към ЕК Матю Болдуин ще представи Мисия на градовете от перспективата на Европейската комисия. За локалното приложение на мисията ще говорят Цветан Кюланов (Ръководител на представителството на Европейската комисия в България) и Борис Бонев (Член на Общинския съвет на Столична община и съосновател на Save Sofia).

Събитието може да проследите по Webex, а линк за регистрация ще откриете тук.