Включваме се в семинара “Укрепване на двустранните икономически отношения между Норвегия и България”

19 Юни, 2020

Присъединете се към нас на събитието “Укрепване на двустранните икономически отношения между Норвегия и България”, организирано от Норвежко-българската бизнес група. Събитието ще се проведе на 24 юни, от 16.30 ч. в сградата на ICB на ул. Индже Войвода 7, София.

Може да се включите в семинара и онлайн през Skype.

Последвайте линка:

Join Skype Meeting

Trouble Joining? Try Skype Web App

 

Основната тема на събитието ще бъде как можем да се възползваме от новата икономическа ситуация и да установим по-тесни връзки с Норвегия. Надя Султанова, директор „Дигитализация, иновации и инвестиции“ в Иновативна София, ще представи темата как София привлича иновативни чуждестранни технологични компании и какви са позитивите от изнасяне на операциите им в София и България.

Почетни гости ще бъдат норвежкият посланик в Румъния, България и Молдова и българският посланик в Норвегия. Те ще присъстват на събитието чрез видео връзка и ще направят встъпителни бележки, свързани с бъдещето на икономическите връзки между двете страни в рамките на новите глобални предизвикателства.

Българската агенция за инвестиции ще представи концепцията си за превръщането на България в предпочитана близка дестинация за бизнеса от Западна Европа. Ще обсъдим възможностите за по-силни двустранни икономически връзки, като имаме предвид че западноевропейските компании преразглеждат своите модели и изместват местата на производство по-близо до търсенето.

Още за събитието и пълната програма може да видите в сайта на Норвежко-българската бизнес група тук.