StartupBlink актуализира стартъп профила на София в новото издание на доклада-класация “Глобални екосистеми 2020”

23 Май, 2020

 

С радост съобщаваме, че докладът-класация на Startup Blink “Глобални екосистеми 2020” (Global Ecosystem Ranking 2020) ще включва актуализиран профил на стартъп екосистемата в София и специална страница, посветена на столицата, в частта на доклада с профили на конкретни градове. 
Тазгодишното издание на един от най-подробните доклади в света, включващ над 100 страни и 1000 града, ще бъде представен официално по време на два онлайн семинара във вторник, 26 май – от 11.00 ч. лондонско време (13.00 ч. местно време) и от 18:00 ч. лондонско време (20:00 ч. местно време).
Владимир Данаилов, заместник-кмет на София по дигитализация, иновации и икономическо развитие, беше поканен да представи София по време на първия онлайн семинар (в 13:00 ч.). Това е ценна възможност да представим динамичната предприемаческа среда в София пред световната аудитория.
Гледайте представянето на живо!

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК

 

По покана на Стартъп Блинк, екипът ни се включи в процеса на събиране и актуализиране на информацията и данните за София, необходими за обновяването на профила на града ни в тазгодишното издание на доклада-класация “Глобални екосистеми” за 2020. Читатели на доклада са десетки хиляди предприемачи и представители от публичния и частния сектор от цял свят, а неговите предишни издания получиха отзвук в над 1 000 медийни публикации. 

Новото издание ще включва част за София (case study) с кратък обзор на някои от основните участници в местната стартъп екосистема – успешни стартъпи, споделени работни пространства, акселератори и др.

Въз основа на предварителен алгоритъм, StartupBlink идентифицира няколко екосистеми, при които, поради недостиг на данни, се наблюдава непълнота в резултатите в окончателната класация, сред които беше и София. Вярваме, че споделянето на информация за развитието и постиженията на стартъп екосистемата в града играе важна роля за привличането на партньори и таланти и предотвратяването на т.нар. ”изтичане на мозъци”. 

Благодарим на StartupBlink за поканата да представим екосистемата в София наред с други динамични екосистеми, включени в глобалната им предприемаческа карта. 

StartupBlink е сред водещите международни платформи за стартиращи компании и изследователски центрове. Управлява десетки общности от цял свят, с разнообразни участници: разработчици, организации от публичния сектор, споделени пространства, акселератори и предприемачи. Платформата има модули с възможност за картографиране, анализ и популяризиране на градове и държави. Веднъж годишно StartupBlink публикува и подробен доклад с анализ на световната стартъп екосистема като съпоставя информация от над 1000 града в 100 държави.

StartupBlink работи с десетки клиенти от публичния сектор като им предоставя анализ на екосистеми, картографиране и консултации. Повече информация за докладите на платформата, включително обратна връзка от представители на международния публичен сектор като премиери, министри и кметове, е достъпна на сайта на StartupBlink тук.