Национална младежка конференция 2.0 – Възможности и предизвикателства изцяло онлайн

18 Декември, 2020

Национален младежки форум, най-голямата младежка организация в България, която обединява 45 младежки организации, организира тридневна Национална младежка конференция „Младежко участие 2.0, Предизвикателства и възможности“ от 18-ти до 20-ти декември. Събитието ще се проведе изцяло онлайн, ще бъде излъчено и с live stream на Фейсбук страницата на организацията със старт в 16:00 ч. 

Във форума ще се включи и заместник-кметът Генчо Керезов с участие в третия ден на конференцията – 20.12.2020 г. от 10:00 до 10:30 ч. в панела “Дигитализиране на младежкото участие”. Ще чуете какви условия създава Столичната община за участие в дигитална среда, как насърчава и подкрепя младите хора да ги използват, какви политики в сферата на дигитализацията подпомагат гражданското и младежкото участие, както и конкретни успешни практики.

В конференцията ще участват младежи, представители на институции и младежки организации, които ще дискутират възможностите и предизвикателствата пред младежкото участие на местно, национално и европейско ниво, както и участието му в дигитална и офлайн и как условията оказват влияние върху неговото развитие.

В откриването на конференцията ще вземат участие заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов и председателят на Национален младежки форум Симона Димитрова, а панелисти в следващите два дни са Розалина Недкова, заместник-председател на НМФ, Станимир Бояджиев от Български младежки червен кръст, както и Весела Марева от Международен младежки център гр. Стара Загора и Ахмет Куйтов- Институт „Перспективи“.

Събитието се случва в рамките на проект „Диалог на ЕС по въпросите за младежта“. Целта на Конференцията е да разгледа и създаде препоръки относно Европейска младежка цел №9 “Пространство и участие за всички”. По време на форума на база на настоящата ситуация ще се изведе бъдещата визия за развитие на младежта и ще се проведе диалог между младите хора и отговорните институции. 

Още за Национална младежка конференция 2.0 вижте тук.

Регистрация за събитието можете да направите тук.