Data Spaces Discovery Day

25 Октомври, 2022

Data Spaces Discovery Day

🗣️ Институтът GATE към Софийския университет “Св. Климент Охридски”
и Международната асоциация на пространствата от данни организират конференцията Data Spaces Discovery Day, която ще даде официален старт на първото пространство от данни за градска среда у нас — Urban Data Space. Можете да се регистрирате на линка по-долу.

💽 Чрез богата програма с участието на десетки европейски технологични лидери, събитието ще представи какво е пространство от данни, какви са възможностите за участие в него, какви са ползите от довереното споделяне на данни, както и кои са първите членове на българското Urban Data Space — държавни институти, корпорации,
технологични фирми, общини, неправителствени организации и стартъпи.

🌍 Конференцията ще се проведе на 9 ноември в галерия VIVACOM Art Hall Оборище 5 в София. В събитието ще вземат участие водещи експерти от Европа, които ще представят различни успешни примери и бизнес приложения на суверенното споделяне на данни.

Сред тях сапространствата от данни за енергийна ефективност и въглероден отпечатък в Хелзинки, за умно градско осветление в Барселона, както и примери от други европейски градове. Представените примери ще покажат как пространствата от данни намират практическо приложение и спомагат за решаване на различни предизвикателства в градовете, като оптимизиране на ресурсите и услугите в града, умна градска мобилност, използване на енергия и други.

💻 По време на събитието участниците могат да разгледат и специална интерактивна Data Space Discovery зона с демонстрации на пространства за данни от европейската мрежа на Международната асоциация на пространствата от данни. Така българските участници ще могат да се срещнат лично с вдъхновяващи лидери от Европа и да се включат в професионалните дискусии.

📁 Участието в конференцията е безплатно, а местата са ограничени с предварителна регистрация тук: https://data-spaces-discovery-day-sofia.eventbrite.de