4-ри зони с безплатен достъп до Wi-Fi интернет в три от най-посещаваните паркове на столицата

5 Октомври, 2022

4-ри зони с безплатен достъп до Wi-Fi интернет в три от най-посещаваните паркове на столицата

🌐 Изградихме четири зони с безплатен достъп до Wi-Fi интернет в три от най-посещаваните паркове на столицата съвместно с А1 България. Две от зоните са в Южния парк – до входовете от страна на ул. „Бяла черква“ и ул. „Нишава“. Другите локации са съответно в Борисовата градина и Докторската градина.

🧠 Новата реалност на офис в домашни условия вече има алтернатива в София – сред природата. Съвременният човек се нуждае от динамика, движение, време на открито, добър баланс между личен и професионален живот. Всичко това е добра превенция срещу предизвикателствата пред менталното здраве, възникнали заради изолацията в условия на пандемия. София се превръща в носител на енергия за трансформацията към умни градове в Европа и от особено значение за това е качествената свързаност в града. Такава е практиката и в новите изцяло умни градове на Южна Корея, например, където бяхме на посещение съвсем наскоро. Убедени сме, че сме на прав път и засилваме амбицията си за постигане на широк обществен консенсус за инвестиции в умния град.

📳 В една от Wi-Fi зоните в Южния парк е поставена и иновативна smart пейка със соларно зареждане. Тя е подарък за софиянци от специализираната в проектиране на умни продукти за градска среда италианска компания Vinto Urban и компанията за метални решения MBM Metalworks, базирана в Русе. Vinto Urban планира да открие развоен център в София по инициатива на Innovative Sofia и InvestBulgaria Agency / Българска Агенция за Инвестиции като част от дългосрочната ни политика за привличане на високотехнологични компании и решения в града.