22-ри международнен летен семинар на тема „Future Scenarios for Central and Eastern Europe: Navigating Uncertainty“

15 Септември, 2022

22-ри международнен летен семинар на тема „Future Scenarios for Central and Eastern Europe: Navigating Uncertainty“

🆕 В периода 5-10 септември в Албена се проведе двадесет и вторият ежегоден международнен летен семинар на тема „Future Scenarios for Central and Eastern Europe: Navigating Uncertainty“, организиран от нашите партньори от Институт за икономическа политика. В него взе участие и екипа на Иновативна София.

🔎 Семинарът бе открит от г-н Ясен Георгиев, директор на Института за икономическа политика, г-жа Нина Вълова от Представителството на Фондация „Ханс Зайдел” в София и г-н Цветан Кюланов, и. д. ръководител на Представителството на Европейската комисия в България чрез видеообръщение.

🔊 Сред водещите теми по време на семинара бяха бъдещето на диференцираната европейска интеграция, предизвикателствата пред процеса на разширяване на ЕС в Западните Балкани, последиците от руската инвазия в Украйна за европейския континент, предизвикателствата и възможностите пред ЕС в светлината на съвместния дигитален и зелен преход.

💬 В практическата част на семинара участниците бяха разделени на групи, които разработиха сценарии за бъдещето на Централна и Източна Европа в предварително зададени сфери.

👥 Общият брой на участниците беше 32, като сред тях имаше представители на Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Украйна, Полша и други.