Участие в Sales Club Conference

1 Октомври, 2022

Участие в Sales Club Conference

🌎🏢Бъдещето на образованието и как да отглеждаме предприемачи беше темата на дискусията, в която взе участие заместник-кметът по дигитализацията на Столична община Генчо Керезов – Sales Club Conference. То е първото по рода си събитие, организирано от предприемачи за предприемачи и събра видни представители на новото поколение икономика на България на едно място.

⚖️🏙️📊 Ето какво сподели Генчо Керезов пред посетителите: “Какво определя предприемачът? За мен лично способността да носиш отговорност и да взимаш решения. Независимо дали притежаваш бизнес, градиш кариера или управляваш град – предприемачеството е двигател на прогреса. София има силна стартъп екосистема, но е пълна и с предприемчиви хора в големите корпорации, които ежедневно подобряват продуктите и услугите на тези организации. Тук-там се срещат предприемачи и в публичния сектор, готови да заложат на каузи и политики, в които виждат смисъл, дори съпротивлението да изглежда голямо, а капацитетът в средата – малък.

Другият важен въпрос – как да създаваме повече такива хора? Според последните проучвания у нас едва 4% от учениците искат да бъдат предприемачи. Това ме притеснява и вменява отговорност на всеки предприемчив човек да разказва пътя си на следващото поколение, за да придобие то увереност, че “яденето на стъкло” (както Мъск го нарича) в крайна сметка ще си струва!”

🗓️Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община и Иновативна София.