Уебинарът C2Future C2World – „Как малките и средни предприятия да се справят с интернационализацията“

20 Октомври, 2021

Консорциумът на проект C2Future – Clusters for the Cities of the Future организират уебинар на тема: “C2Future C2World“ – “Как малките и средни предприятия да се справят с интернационализацията“, който ще бъде част от тазгодишното издание на World Manufacturing Forum (Чернобио, езерото Комо – Италия).

Продължителността на уебинара е от 11.00 до 12.40 часа (CET) на 21 октомври 2021 г.

Целта на събитието е да даде повече и полезна информация относно интернационализацията в целеви страни като Канада, Колумбия, Мексико и САЩ, както от гледната точка на институционални заинтересовани страни (консулства и търговски камари), така и от частни предприятия чрез личен опит.

По време на конференцията ще:

Научите повече за проект C2Future и планираните дейности;

Научите за възможностите за сътрудничество между институционални образувания и компании;

Чуете някои от примерите за най-добри практики от МСП по пътя им към интернационализация;

Се запознаете с компании от шестте клъстера, идващи от Италия, Испания, България, Сърбия и Гърция;

Се запознаете с компании от останалия свят и от целевите страни.

Проектът „Клъстери за града на бъдещето“ (C2Future) е съфинансиран от програмата COSME на ЕС. Общата цел е създаването и поддържането на европейско стратегическо клъстерно партньорство в областта на „умните градове“, което да насърчава международното сътрудничество между 6 клъстера в областта на ИКТ, мобилността, изграждането и строителни и екологични технологии.

C2Future цели да има насоченост към пазарите на страни като: САЩ, Канада, Мексико, Колумбия и да се възползва от вече установени контакти в тези страни. Проектът също така ще подпомогне МСП да интернационализират дейността си и да проникнат в пазарите на упоменатите държави чрез създаване на съвместна стратегия за интернационализация.

Участието е напълно безплатно, линк за регистрация ще откриете тук.

В рамките на форумът, който ще се състои от 18ти до 22ти октомври ще има възможност за B2B срещи. За тях може да се регистрирате тук , като при попълване на полето „organization type”, трябва да изберете „C2Future”.