Третото издание на събитието Digital4Sofia: Иновации в онлайн търговията и разплащания се проведе непосредствено преди началото на Startup World Cup Bulgaria

14 Юни, 2023

Третото издание на събитието Digital4Sofia: Иновации в онлайн търговията и разплащания се проведе непосредствено преди началото на Startup World Cup Bulgaria.

💡Третото издание на събитието Digital4Sofia: Иновации в онлайн търговията и разплащания се проведе непосредствено преди началото на Startup World Cup Bulgaria.

🌏Конференцията беше открита в 10:00 часа от Генчо Керезов, заместник-кмет по направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столична община и Любомир Атанасов, организатор на събитието и на паралелно провеждащата се Startup World Cup, на която София беше домакин. Програмата на събитието представи водещи експерти, предприемачи и иноватори, които превърнаха конференцията в платформа за споделяне на знания, добри практики и иновативни решения в сектора.

🎙Керезов поздрави присъстващите и отбеляза: „Искам да ви поздравя днес, защото именно вашата екосистема прави моята работа в Столична община трудна и предизвикателна. Трудна, защото задавате тона на потребителското преживяване, потребителските изисквания към нещата, които ползват. Вашите потребители и наши граждани прехвърлят тези очаквания върху администрацията. Наша отговорност е да чуваме това, за да доставяме качествени продукти и услуги, начин на комуникация и общуване с тези гражданите. До края на годината столичани вече ще имат своите електронни идентификации изцяло през мобилен телефон, електронно гише изцяло през телефон, основа на автоматизацията на администрацията. Но това е само старта на истинската дигитална трансформация, която предстои да се развива следващите няколко години в цялата страна.

📈„Нашите компании продължават да излизат извън страната, да завоюват пазари и да трансформират репутацията на София по нови начини. За което ви благодаря. Защото вие се превръщате във фундамент и работата на всеки един от нас в тази зала дава възможност на хората да работят лесно и да имат по-ефективен и удобен начин на живот. Насърчавам ви да работите все повече заедно и да поддържате морала и ценностите си заедно на пиедестал.“, допълни зам.-кметът по дигитализацията.
🏆Паралелно с това се състоя и Световната стартъп купа ( Startup world cup). Българският победител беше излъчен снощи, на 13 юни, в Interpred WTC по време на финалната гала вечер на националния квалификационен кръг на конкурса Startup World Cup. Освен купата, победителите от Releva те си спечелиха възможността да представят страната ни на световния финал в края на тази година в Сан Франциско, с подсигурено пътуване до там от организаторите. Екипът на Releva създава платформа за потребителско преживяване, която повишава приходите на онлайн бизнесите, чрез силни връзки и емпатия с потребителите.

🥇Повече от 40 стартъпа взеха участие в тазгодишното издание на събитието, но само десетте най-добри получиха възможността да представят своите идеи на живо пред журито и гостите на събитието. Официалната гала вечер беше открита от Преслав Бобев, председател на Европейската асоциация на дигиталните експерти и Христо Етрополски, заместник-председател на Българската агенция за инвестиции, който подчерта: “Рецептата за успех за българската стартъп екосистема е, когато всички ние, държавната власт, местната власт, представителите на бизнеса, браншовите организации, работим заедно и обединим усилия.“