София и България – изгряваща звезда във Финтех света

28 Септември, 2021

Международният форум Global FinTech Festival ще се проведе за втора поредна година между 28-ми и 30-ти септември 2021 г. Темата на тазгодишното издание е „Овластяване на глобалната дигитална икономика“. Ще има за цел да се осигури задълбочено разбиране на най-новите бизнес, политически, инвестиционни и технологични разработки в рамките на финансовите технологии (FinTech) в световен мащаб.

Събитието се провежда в онлайн формат, като се очаква участие да вземат над 250 говорители и 35 000 участници от цял свят, сред които представители на държавни и финтех организации, академични среди, банки, бизнеса и предприемаческата екосистема и др. от държави като Великобритания, Япония, Австралия, Турция, Швейцария, Тайван, Индия, Литва, България и много други.

Екипът на направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“  (Иновативна София) ще вземе участие в две панелни дискусии в рамките на събитието, където ще представи София и България като иновативна, дигитална и бизнес дестинация.

На 29-ти септември от 14:25ч. ще се проведе панелната дискусия “Sofia & Bulgaria as a fintech destination in Central and Eastern Europe”, където модератор ще бъде заместник-кмета на направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие “ Генчо Керезов. В дискусията ще участват още:

  • Георги Пенев директор на Българската Финтех Асоциация;
  • Иван Василев заместник председател на БЕСКО;
  • Пламен Цеков председател на Scalefocus и член на борда на АЙБЕСТ;
  • Д-р Деян Радев асистент професор в Софийски Университет;
  • Благовест Кирилов Комисия по Дигитализация.

На 30-ти септември от 10:30ч. ще се състои втората панелна дискусия, в която зам.-кметът Генчо Керезов ще бъде панелист. Темата е “Growth drivers of the future – Fintech Hubs”. Заедно с международни говорители ще се обменят идеи и виждания как можем да постигнем синергия на глобално ниво в света на финтех индустрията. В дискусията ще участват:

  • Ааста Гроувър ръководител на Startup India Hub & Invest India;
  • Али Хасан старши представител на Dubai International Financial Centre Authority;
  • Шан Лоиндустриален консултант към FinTechSpace.

Цялостната програма на тридневния форум ще откриете тук.

По време на събитието Иновативна София ще разполага с обособен виртуален щанд, където ще представим София и България като иновативна финтех дестинация и ще разкажем както за своите вече реализирани проекти,  така и за бъдещите си инициативи. Представители на глобалната екосистема ще имат възможността да се запознаят с прогреса на Столичната община и Иновативна София, постигнатите резултати и визията ни за дигиталната трансформация и иновативното градско развитие.

Повече за събитието и какво да очаквате ще откриете тук.

Цялостната идея на форума е да предостави платформа за обмен на гледни точки, различни практики и прозрения на специалисти от индустрията. Организатори на Global FinTech Festival 2021 са Mobile Association of India (IAMAI)National Payments Corporation of India и Invest IndiaА за да бъдете част от събитието, може да се регистрирате тук.