софия бе избрана за „умен град“ на годината за Югоизточна Европа

6 Юни, 2022

Сфия бе избрана за „умен град“ на годината за Югоизточна Европа

София бе избрана за „умен град“ на годината за Югоизточна Европа на церемония на най-голямото събитие за високотехнологичните услуги в региона – SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT.

Форумът се проведе на 3 юни и се организира от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (Aibest), Българската стартъп асоциация (BESCO – The Bulgarian Startup Association), Министерство на електронното управление и Столична община в партньорство със Sofia Investment Agency. Целта на форума е да подпомага развитието на бизнес екосистемата в Югоизточна Европа и да позиционира региона като водеща дестинация за услуги с висока добавена стойност в света.

Статуетката за Smart City of the Year за Югоизточна Европа беше връчена от Илия Кръстев, председател на AIBEST, на Генчо Керезов, зам.-кмет на София по “Дигитализация, иновации и икономическо развитие”, за постиженията на Столичната община в дигитализирането на административните процеси и прилагането на иновативни решения, създадени и прилагани съвместно с гражданите и местната екосистема.

Благодарим за признанието!