Регистрирайте се за специалния уебинар на тема “Умни градове”

21 Септември, 2022

Регистрирайте се за специалния уебинар на тема “Умни градове”

✅️Регистрирайте се за специалния уебинар на тема “Умни градове”, организиран от нашите партньори от община Крефелд! Инструкции за участие можете да откриете отдолу.

🤝През месец март тази година София беше избрана да участва в проекта #connectedinEurope – инициатива на немското Федерално министерство за жилищно настаняване, градско развитие и строителство, координиран от международната агенция с фокус върху дългосрочното устойчиво развитие Adelphi.

🇧🇬🇩🇪🇪🇺Проектът свързва 6 немски общини с 6 общини от други държави в Европейския съюз с цел създаване на peer-learning партньорства за споделяне на знание, опит и добри практики и търсене на синергии между различни общини.

🏙В рамките на проекта, Столична община ще си партнира с община Крефелд, Германия, с фокус върху теми от съвместен интерес, сред които: гражданско участие и иновативни практики, свързани с гражданското участие; развитие на многостранно сътрудничество; интелигентни градски проекти; управление на данни; насърчаване на иновациите и други.

🇳🇱🇨🇳В дискусията ще вземат участие и партньорските ни градове Копенхаген и Суджонг ( Китай), които ще споделят полезен опит в трансформацията им в умни градове.

✅️Можете да заявите регистрация за участие в уебинара с директно съобщение на international@krefeld-business.de