Отново сме в топ 10 „Европейски градове и региони на бъдещето 2023/24 г.” с по-високи позиции за трета поредна година.

24 Февруари, 2023

Отново сме в топ 10 „Европейски градове и региони на бъдещето 2023/24 г.” с по-високи позиции за трета поредна година.

📈 София продължава да расте в класацията на Financial Times за привлекателност за чуждестранни инвестиции FDi Intelligence! Отново сме в топ 10 „Европейски градове и региони на бъдещето 2023/24 г.” с по-високи позиции за трета поредна година.

🏆3-та позиция в категория „Ефективност на разходите“ при най-големите градове;
🏆7-ма позиция в категория „Стратегия за привличане на инвестициите“ при най-големите градове, което е ръст с 10 места за последните две години;
🏆6-та позиция „Човешки капитал и начин на живот“ като регион София-град;
🏆 7-ма позиция в категорията „ Добри условия за бизнеса” като регион София-град.
🙇‍♂️ Участваме в проучването ежегодно, като агрегираме цялата необходима информация, за да представим столицата в най-добра светлина пред чуждестранни инвеститори.

Разглеждат се иновативни, зелени и устойчиви политики на града, визия на общината за бъдещето, бизнес показатели, развитие на икономиката, отвореност на администрацията към бизнеса и др. За нас този скок в класирането е признание за усилията ни, откакто има ресор “Дигитализация, иновации и икономическо развитие”, както и маркер за отличното ни сътрудничество със Sofia Investment Agency, InvestBulgaria Agency / Българска Агенция за Инвестиции и всички асоциации и организации на българския и софийски бизнес.
Целия доклад може да прочетете тук: https://www.fdiintelligence.com/European-Cities-and-Regions…