Предстоящи събития в София

 

From Zero To Fintech Hackathon

6-14 март, онлайн

Българската финтех асоциация и Стопанският факултет към Софийския университет “Св. Климент Охридски” организират 9-дневен хакатон From Zero To Fintech.

Участниците ще могат да разрешават реални казуси, да предлагат и разработват нови финтех решения и да тестват своите идеи. Трите най-добри проекта ще спечелят награда и възможност за пазарна реализация.

From Zero to Fintech цели да помогне за развитието на финтех идеите и бизнес плановете в България. Част от хакатона са серия от работилници (уъркшопи) с водещи експерти.

 

 

„Социални иновации и ролята на технологиите по време на пандемия“

10 март, онлайн

Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), със съдействието на ClubHouse, София тех парк и Иновативна София, организира онлайн дискусия на тема „Социални иновации и ролята на технологиите по време на пандемия“.

Срещата ще се проведе на 10 март, от 17:00 ч. във фейсбук страниците на ClubHouse и PARA – Professional Association of Robotics and Automation.

В дискусията за успешните примери у нас в борбата с пандемията, каква е ролята на дигитализацията и кои са основните ползватели на дигитални и иновативни решения ще се включи и заместник-кметът по направление “Дигитализация, иновации и икономическо развитие” Генчо Керезов.

Можете да се регистрирате безплатно за събитието тук.

 

 

Urban Infrastructure & Mobility Forum 2021

18 март, хибридно събитие

Urban Infrastructure & Mobility Forum 2021, организиран от Градът Медиа Груп със стратегическото партньорство на Европейската Инвестиционна Банка, ще предостави възможност за преглед на тенденциите, дефицитите, добрите практики и приоритетите в развитието на градската инфраструктура и подобряването на мобилността.

Основни акценти:

  • Инвестиции в зелена и технологична градска транспортна инфраструктура и мобилност
  • Финансиране на градска транспортна инфраструктура и мобилност
  • Общински капиталови програми 2021
  • Развитие на столичното метро: бъдещи фази и разширения
  • Подобряване на градската мобилност чрез иновативни и технологични решения
  • Планиране и управление чрез данни, интелигентни транспортни системи, е-мобилност и съпътстваща инфраструктура, екология и енергиен преход.

 

 

Ваканция & СПА Експо

22-23 март, хибридно събитие

38-то издание на Международната туристическа борса “Ваканция & СПА Експо” ще се проведе на 22 и 23 април 2021 г., в Интер Експо Център – София.

По време на предстоящото издание ще бъдат проведени хибридни съпътстващи събития – дискусии и срещи –  с физическо и онлайн участие, при безопасност и условия в съответствие с всички изисквания в момента.

Вижте още за събитието тук.

 

 

Иновации и добри практики в здравния сектор – 2-ра част

23 март, онлайн

За седма поредна година Капитал организира конференция, посветена на здравния сектор и проблемите в здравеопазването в България.

Събитието ще дискутира тенденциите на предстоящата ера след годината, в която здравната система заработи под знака на COVID-19 от гледната точка на законодателите, регулаторите, лечебните заведения и фармацевтичните компании.

Програма и регистрация за “Иновации и добри практики в здравния сектор – 2-ра част” вижте тук.

 

 

 

7-ми eCommCongress 2021 – Покупкология

25 март, онлайн

Седмият годишен конгрес за електронна търговия тази година е под мотото “Покупкология”. Ще чуете лекции, фокусирани върху психологията на маркетинга, анализа на данните и потребителското поведение, работата с видео съдържание и инфлуенсъри и много други.

Актуална информация за събитието можете да следите тук.

 

 

 

Annual FinTech Summit

30 март, онлайн

FinTech Summit 2021 ще разгледа бъдещето на финансите, възможностите за сътрудничество между финтех компаниите и традиционните финансови институции, най-вероятните последици от кризата през 2020 г. и нововъзникващите технологии, които ще донесат на индустрията укрепване и последващ растеж.

Събитието ще се проведе като еднодневна дигитална конференция с две паралелни програми:

  • Финтех – променящи играта бизнес модели
  • Технологии – технологични решения, позволяващи иновации

За ограничен брой гости организаторите планират и събитие за бизнес контакти на живо след конференцията.