Bg Industry Map – новата дигитална карта на Българската индустрия

 

Българската индустрия вече има своя дигитална карта – Bg Industry Map, която предоставя цялостна картина за бизнеса в страна в 14 конкретни сектора. Проектът е на Министерството на икономиката, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската работодателска асоциация “Иновативни технологии” (БРАИТ).

BG Industry Map съдържа база данни за българските компании в следните индустрии: ІТ, ayтcopcинг, eнepгийнa, мaшиннa, mexaтpoниĸa, xpaнитeлнo-вĸycoвa, кoзмeтичнa, тeĸcтилнa, мoднa и мopcĸa, meбeлнa, биoтexнoлoгии, възoбнoвяeми eнepгийни изтoчници и oбpaзoвaтeлнa.

Преприятията се визуализират на картата при избор на една, няколко или всички индустрии, а за всяка компания са включени данни като местоположение, брой служители, приходи и нетен резултат. Информация за фирмите може да бъде изведена и като списък с филтриране по размер на прихода от оперативна дейност, брой служители и локация. Сайтът има и секция за сваляне на информацията.

Целта на BG Industry Map е да предостави адекватно картографиране на българската икономика по региони, по сектори и по фирми. Проектът се реализира във връзка с изпълнението на Националната стратегия за насърчаване на малките и средни предприятия 2014-2020 г. и на Иновационната стратегия за интелигентна специализация.

Компаниите, които към момента не са, но искат да бъдат включени в картографирането на съответната индустрия, могат да отправят искане директно към екипа на ИАНМСП на посочените тук контакти.