Включваме се като партньор на Robotics Strategy Forum 2020 – хибридното събитие за ролята на автоматизацията по време на COVID-19, организирано от ПАРА

9 Октомври, 2020

 


Robotics Strategy Forum 2020 (RSF 2020) е продължение на миналогодишния Robotics Strategy Forum 2019. Щастливи сме да партнираме на събитието и тази годин
а!

След успеха на RSF2019, който събра на едно място държава, бизнес и образование, неговото продължение тази година цели да обсъди следващото ниво технологични предизвикателства пред бизнеса, включително в Централна и Източна Европа.

  • Къде се намира България спрямо автоматизацията в Румъния и Сърбия?
  • Какви технологии биват внедрявани в една умна фабрика?
  • Каква е ролята на R&D центровете в производството?
  • Следващата технологична революция – 5G или Wi-Fi 6?

Христо Гилищаров, управител на FANUC България, Георги Грозданов, ръководител на Техническия инженерен център на “Фесто”, Калоян Георгиев, ръководител екип и архитект IoT решения за автоматизация и енергиен мениджмънт в Schneider Electric, са само част от експертите, които ще се включат по време на събитието. В следващите дни на страницата на събитието ще бъдат обявявани и последващите лектори.

Robotics Strategy Forum 2020 се организира от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА), на 22-ри октомври, в София Тех Парк – сграда Инкубатор. 

 

Robotics Strategy Forum 2020 – основни теми

Тази година Robotics Strategy Forum 2020 ще се фокусира върху ролята на роботиката и общата картина на Балканите, както и как COVID-19 повлия на решенията за автоматизация на локалните предприемачи. В началото на събитието ще се разгледат резултатите от анкетата на асоциацията за ролята на автоматизацията по време на пандемията. Участие в нея можете да вземете свободно тук до 11-ти октомври.

В отделни панели ще се разгледат кои са технологичните трендове у нас, Европа и света. Темите за 5G, ролята на роботите в отделни сектори, както и кои са иновациите внедрявани у нас и на световно ниво ще бъдат разгледани от редица специалисти от индустрията. Темата за умните фабрики, колаборативните роботи и дигитализацията по време на пандемия са ключовите теми на тазгодишното издание.

Няколко специализирани сесии ще разгледат въпросите от типа на: как се поддържа устойчиво развитие чрез иновации и къде е ролята на R&D центровете за създаването на иновации у нас.

 

Хибриден формат

По повод извънредната ситуация и необходимостта от предпазни мерки, лекциите ще се излъчват онлайн на страниците на ПАРА във Фейсбук и YouTube. От 9:00 до 17:00 ще има специална експо зона, разположена в сграда Инкубатор, в която ще може да се разгледат различни видове индустриални и образователни роботи. Дискусионните панели ще се проведат на английски език.

Събитието е подходящо за инженери от сферата на производството, ИТ индустрията и мениджмънт на висше ниво. На специалната офлайн зона, посетителите ще имат възможност да разгледат различни видове роботи и автономни системи. 

 

RSF 2020 изисква задължителна, но безплатна регистрация на https://www.robostrategy2020.para.expert/ или на https://rsf2020.eventbrite.com

Основни спонсори на събитието са „Фесто“, „FANUC“, и “Schneider Electric България”. RSF2020 получава подкрепата в лицето на АмЧам, като институционален партньор. Събитието бива подкрепено още от БСК – Българска стопанска камара, ИАНМСП – Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, Експортен хъб България, както и Иновативна София – направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столичната община. Домакин на събитието е София Тех Парк.

Като медийни партньори се включват издателствата за специализирана техника „ТЛЛ Медиа“, „Ел Медиа“, и “Инженер.bg”. Събитието е подкрепено и от медийните издания CIO, TrendingTopics, Успелите, DevStyler, и Business Daily с Димитър Вучев.