Robotics Strategy Forum 2021: Развитие на високи технологии в България

7 Септември, 2021

Тази година Robotics Strategy Forum ще се проведе на 29 ти септември от 9ч. до 17ч., в Sofia Tech Park. Направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ (Иновативна София) е институционален партньор на организаторите на събитието – PARA (Professional Association of Robotics and Automation).

Форумът ще бъде открит от зам. кмета по дигитализацията на София Генчо Керезов и изпълнителния директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков. Тазгодишната тема на изданието е „От роботи и автоматизирани системи до батерии и чипове“.

Теми, които ще бъдат засегнати по време на събитието, са:

Световният недостиг на чипове – може ли България да се включи в глобалните вериги на доставки и как;

Европейският план за производство на батерии – възможностите за България пред електрическата мобилност;

Тенденции в роботиката – напредъкът на автономните системи и ускореното внедряване на роботи;

Индустриална автоматизация – новите проекти и развитието им у нас.

Събитието ще се проведе в хибридна форма с онлайн лекции, представени във Фейсбук и YouTube страниците на PARA, както и експо част, която всеки резервирал безплатен билет ще може да посети. Може да вземете своя билет тук.

В началото на форума от ПАРА ще обявяват резултатите от проучването за нивото на автоматизация в българската индустрия, където всички български предприемачи могат да вземат участие до 24 ти септември. Линк към въпросите ще откриете тук.

По време на събитието над 25 изложителя ще представят различни видове роботи – от летящите роботи на ФЕСТО, до индустриални, медицински, колаборативни и родни разработки.