Иновативна София се включва като партньор на международния Global Fintech Festival 2021

9 Септември, 2021

Международният форум Global FinTech Festival ще се проведе за втора поредна година между 28-ми и 30-ти септември 2021 г. Темата на тазгодишното издание е „Овластяване на глобалната дигитална икономика“. Събитието има за цел да осигури задълбочено разбиране на най-новите бизнес, политически, инвестиционни и технологични разработки в рамките на финансовите технологии (FinTech) в световен мащаб, както и:

  • да събере на едно място водещи международни лидери от технологична и иновативна екосистема, които да представят своя опит и стратегически наблюдения, свързани със световната технологична трансформация;
  • да позиционира стратегически активи за привличане на по-големи инвестиции;
  • да предложи дългосрочна и устойчива „пътна карта“ за подобряване на наличната база от знания;
  • да предостави глобална платформа за обмяна на опит, добри практики и успешни проекти от цял свят.

Събитието ще се проведе в онлайн формат, като се очаква участие да вземат над 250 говорители и 35 000 участници от цял свят, сред които представители на държавни и финтех организации, академични среди, банки, бизнеса и предприемаческата екосистема и др. от държави като Великобритания, Япония, Австралия, Турция, Швейцария, Тайван, Индия, Литва, България и много други.

Екипът на направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“  (Иновативна София) ще разполага с обособен виртуален щанд, където ще представим София и България като иновативна, дигитална и бизнес дестинация и ще разкажем както за своите вече реализирани проекти,  така и за бъдещите си инициативи. Представители на глобалната екосистема ще имат възможността да се запознаят със София като финтех дестинация, дейността на Столичната община и Иновативна София, постигнатите резултати и визията ни за дигиталната трансформация и иновативното градско развитие.

На 29-ти септември от 16:20 ч. до 17:10 ч. (UTC +3) г-н Генчо Керезов, заместник-кмет по направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столичната община, ще се включи в панела с международно участие „Двигатели на растежа на бъдещето – финтех хъбове“.

В рамките на форума екипът на Иновативна София също така ще  организира панела  „София и България като финтех дестинация в Централна и Източна Европа“. В него ще се включат представители от Столичната община и местната екосистема, които ще представят позиционирането на столицата и България във финтех света, както и нивото на развиваните технологии, намиращи все по-сериозно приложение на глобално ниво. Ще бъдат обсъдени успешни инициативи и добри практики от финтех и иновативния сектор, както и възможности за международни сътрудничества  в сферата на дигитализацията, технологиите и икономическото развитие.

Цялостната идея на форума е да предостави платформа за обмен на гледни точки, различни практики и прозрения на специалисти от индустрията. Организатори на Global FinTech Festival 2021 са Mobile Association of India (IAMAI), National Payments Corporation of India и Invest India. А за да бъдете част от събитието, може да се регистрирате тук.